Daar sta ik in mijn soepjurk voor de kledingkast, in de verste verte geen matchende panty te bekennen. De schoenen die ik erbij bedacht had, kunnen écht niet meer en het model van mijn haar komt op dat moment alweer niet in aanmerking voor de cover van Vogue. Laten we het maar niet over mijn make-up hebben, de spiegel negeert me.. Ik chargeer een beetje, maar wellicht komt het jou ook voor sommige momenten bekend voor. Tijd om wat zekerder de deur uit te stappen en mijn kleding en uitstraling meer te laten spreken. 

We gaan even terug naar donderdagavond 2 november. Met lichte twijfel of ik op het juiste adres ben – door de trosjes gekleurde doeken aan een kledingrek, denk ik heel even verdwaald te zijn in een naaicursus – loop ik de workshopruimte binnen en zeg: Hoi! Ik ben E…, “Ho, stop!”, klinkt het nog net voordat ik mijn naam noem. “Dat doen we straks! Ga maar zitten en dan wil ik graag dat je opschrijft hoe je denkt dat anderen jou zien op basis van jouw eerste uitstraling bij binnenkomst.” We zijn begonnen. Ik ben netjes opgevoed en stel me altijd graag even voor, maar de workshop ‘de kracht van kleur’ door Fenneke van Well – ook wel F&NN – begint achtersteboven, binnenstevoren. Uiteraard staat dit in dienst van het doel van de avond; inzicht krijgen in mijn uitstraling bij binnenkomst.

Tijdens een leuk imagospel met veel interactie komt mijn eerste indruk naar voren. De dames zijn net zo onwennig als ik en oordelen opbouwend kritisch. Op de vraag wat voor beroep ik heb, roept er één direct: “dat is een marketeer!”, maar er wordt ook gedacht dat ik een verpleegkundige of juf ben. We maken een rondje en al snel blijkt dat ik de enige zonder Labrador, vent en/of kinderen ben. Juist, ik ben hier natuurlijk om na te denken over wat ik wil uitstralen en dat is niet voor de postbode (ook al krijg ik altijd kaartjes van hem ‘ik heb je gemist’). De kledingkeuze op basis van kleur, vorm en stijl moeten na deze avond matchen met mijn karakter. Daar horen passende accessoires en een natuurlijke make-up bij. Alles voor dat ene doel: sterker in mijn schoenen staan en een onuitwisbare indruk achterlaten bij die leuke Labrador (en zijn baas natuurlijk)!

Zodra er een spiegel tevoorschijn wordt getoverd en ieder van de deelnemers blijkt op te fleuren bij één van de bundeltjes kleur, wordt de zaak duidelijk. Ook de kleurenanalyse van F&NN is onderdeel van de workshop en gaandeweg kom ik er dus ook achter bij welke tinten ik eruit zie als een lopend lijk, wanneer ik meer licht geef dan een TL-buis en welke kleuren mij doen ontpoppen tot een look-a-like van Máxima.

Laat de gala’s, bruiloften, feestjes en dates maar komen. Dankzij F&NN ben ik er klaar voor! Mijn ‘kleurenwaaier’ is in de loop der jaren wel iets gewijzigd dus de Rotterdamse binnenstad kan weer op een donatie rekenen de komende maanden. En als nou het baasje van die leuke Labrador zich gaat kleden in een complementair contrasterend pak, kan het niet meer misgaan met de toekomstige ‘crushes’.

5 reacties op Eefjeschreefje over indruk maken op die leuke Labrador

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *