Ik lig in bed. Alleen in bed. Althans dat denk ik. Totdat ik met mijn hoofd een spastische beweging maak alsof er een beest in mijn oor kruipt. Er wordt gefluisterd. Zachtjes fluistert hij in mijn oor. “Eefje wanneer mag ik weer een keer?” Ik schrik ervan. Ik vind het een beetje een gekke vraag en draai wat preuts in de foetushouding mijn rug naar de muur. “Dat vraag je toch niet? Wanneer mag ik weer een keer? Alsof je wat tekort komt”.  

De volgende ochtend neem ik – nog wat beduusd na de vraag van gisteravond – met een bakje cappuccino plaats op mijn balkon. Op de stapel boeken, die ik al maanden voornemens ben te gaan lezen, ligt de Lonely Planet die mij vragend aanstaart. Naast mij trekt een brede grijns op. Ineens vallen de puzzelstukjes in elkaar. “Mag ik weer een keer?” blijkt ineens helemaal geen vreemde vraag.

Ik beaam dat ik hem inderdaad wat heb verwaarloosd het afgelopen jaar. Na een fantastische reis door Vietnam en Cambodja, trok ik er vervolgens op uit naar New York met een ander. Weet je nog? De ruzie bij de voordeur? In april maakte ik een kort uitstapje naar Valencia met een kleine onbekende. Sindsdien lopen we elkaar voorbij. Het verwaarlozen van ‘hem’ betekent dat ik sinds april geen stap meer over de landsgrenzen heb gemaakt.

Waar ik al maanden roep dat ik graag naar Myanmar wil, hoor ik dus al maanden een instemmende kreet uit de bewaarzak bovenop de kast. Na wat research en prijsvergelijk beslissen we samen dat we de ‘golden triangle’ – waarvan we vorig jaar een deel zagen – nu helemaal gaan afmaken. Op 26 oktober is het zover. We vliegen samen naar Bangkok, overnachten in ons vertrouwde hostel en vertrekken vervolgens naar Noord Thailand. Mister Backpack en ik gaan naar Laos!

Het bergachtige Laos is aan alle kanten ingesloten. Lekker rivierwier uit de Mekong eten én Franse baguettes of banana pancakes als ontbijt. De oud-koloniale sfeer proeven in Luang Prabang en daarna zwemmen in een waterval. Een architectuurroute langs ontelbare boeddhistische tempels en laveren tussen krijtstenen bergen. Keuze te over. We laten ons weer verrassen, reizen zonder plan op zoek naar onuitwisbare herinneringen en nieuwe reisvrienden.

1 reactie op Eefjeschreefje over rare vragen van hem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *