#TeamNL is groter dan ooit en als je het mij vraagt fitter en professioneler dan ooit. Vanavond wappert Jeroen Dubbeldam de Nederlandse vlag het Olympisch stadion binnen waarna 241 andere Nederlandse sporters hem volgen, of ze nou wel of niet mogen meelopen in de ceremonie, ze volgen hem. Ze volgen zijn trots en volgen zijn gezonde zenuwen. De komende 2 weken moet het gaan gebeuren. Alles waarin zij de afgelopen 4 jaren en de jaren voorafgaand voor hebben getraind, wordt nu in praktijk gebracht, op weg naar een medaille.

Eefje zal zich geen overenthousiast sportliefhebber mogen noemen als ze de volgende vraag – die haar bijna dagelijks wordt gesteld – niet zou beantwoorden: hoeveel medailles neemt #TeamNL mee naar huis en wie zijn dat dan?
Nou daar gaan we. In willekeurige volgorde en de ene medaille wat uitgebreider beschreven dan de ander.

Eigenlijk maakt het me niet uit welke Nederlander de medaille omhangt, maar ik voorspel dat Woutje Poels met een gouden medaille naar Limburg gaat. Deze medaille zal ik hoogstpersoonlijk van een geel randje voorzien als eerbetoon aan al zijn knechtwerk tijdens de Tour de France. Bauke Mollema pakt het brons en bij de dames zet ik in op goud voor Anna van der Breggen

De schrik zat er goed in toen ‘onze Tom’ Dumoulin weer tegen de vlakte ging in de Tour de France. Kwakte hij in 2015 al in de derde etappe tegen het asfalt, ging de laatste editie mis in de slotweek. Desalniettemin pakt Tommeke goud en deze hangen we natuurlijk om zijn pols! Bij de dames gaat Anna van der Breggen ook goud pakken in de tijdrit.

Dan gaan we naar mijn eerste liefde, hockey! De #roadtorio van herencoach Max Caldas heb ik onder het vergrootglas gelegd. Hij heeft alles drastisch omgegooid en van de ‘ventjes’ echte mannen gemaakt in de afgelopen 2 jaar. De mannen pakken goud. De dames maken op mij een iets minder professionele indruk dan voorgaande jaren, maar vooralsnog vertrouw ik op het bikkelen van de oranje dames. Ik ben wellicht optimistisch of gewoon ongelofelijk hockey fan J.

Dafne Schippers rent na het winnen van de 100 meter sprint in één keer door naar het podium om haar gouden plak op te halen. Ze sprint ook naar de zege op de 200 meter. Sifan Hassan pakt een bronzen plak op de 1500 meter.

Dorian surft met zijn gouden medaille tussen zijn stralend witte tanden rechtdoor naar Texel en ook Marit Bouwmeester zeilt op goud naar huis en Pieter Jan Postma gaat er met zilver achteraan.

En verder gaan we hoge ogen gooien met zwemmen: goud voor de estafettedames 4 x 100m vrije slag, en Ferry Weertman open water, zilver voor Ranomi Kromowidjojo en brons voor Sharon van Rouwendaal, Sebastiaan Verschuren en Femke Heemskerk.
Judo: brons voor Henk Grol en Marhinde Verkerk.
Paardensport: goud voor het dressuur team en Jeroen Dubbeldam, zilver voor Adelinde Cornelissen.
Turnen: zilver voor Epke Zonderland.
Roeien: goud voor de Holland 8 heren
BMX: goud Nick Kimmann en zilver voor Laura Smulders
Baanwielrennen: brons voor Elis Ligtlee
Wielrennen wegwedstrijden: goud voor Wout Poels en Anna van der Breggen en brons voor Bauke Mollema.
Wielrennen tijdritten: goud voor Tom Dumoulin en Anna van der Breggen.
Hockey: goud voor dames en heren.
Atletiek: twee maal goud voor Dafne Schippers en brons voor Sifan Hassan.
Zeilen en Windsurfen: goud voor Dorian van Rijsselberghe en Marit Bouwmeeser, zilver voor Pieter Jan Postma.

Samengevat kom ik dan op 16 gouden, 5 zilveren en 8 bronzen medailles.

Als deze voorspelling uitkomt, geloof ik dat deze equipe een jaar lang wordt rondgevaren in de Amsterdamse grachten. Is het niet wat optimistisch Eef? Wellicht, maar ik heb er het volste vertrouwen in als ik zie hoe alle sporters zich hebben voorbereid.

Voor ‘het thuisfront’ heeft zich inmiddels zichtbaar een nieuwe Olympische discipline ontwikkeld: ‘de marathon content kijken’. Dus ik gauw verder met alle gezellige filmpjes, foto’s en uitzendingen op TV kijken. Of zal ik een dutje gaan doen, want medailles voorspellen is een sport op zich!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *