Ik draai mijn voordeur op slot en zie tussen de deur en haar post door dat Mr. Backpack mij met hondenoogjes aankijkt. Mijn hart breekt. Ik voel me een verrader, ik ga vreemd. Na vijf weken samen reizen, voelt het als vreemdgaan als ik hem vertel dat Mr. Suitcase aan de beurt is deze keer. Hij mag mee op reis. “Op reis Eefje? Op reis? Je bent nog geen vier weken thuis!” Inderdaad, het voelt alsof ik ben thuisgekomen om de was te doen en weer doei te zeggen. Ik loop terug naar de woonkamer, waar ik zie dat mijn korte broeken, strandjurkjes, zomerse tops en rokjes nog gestreken moeten worden en geef Mr. Backpack een aai over zijn bol. “Donderdag ben ik weer terug, nu moet ik toch echt haast maken naar het station.

Als kers(t)verse reporter vertrek ik vandaag met Hester naar New York. De bagage die ik meeneem wijkt ietwat af van wat ik vier weken geleden uit Mr. Backpack trek; de bikini ruil ik in voor een sjaal, mijn strandjurkje voor een dikke trui en naast de Lonely Planet van Zuid-Oost Azië blijven ook de slippers thuis omdat mijn Timberlands de voorkeur genieten met een paar sexy pumps.

“Eefje, ga even zitten” klinkt het een kleine twee weken geleden door de telefoon. “Jemig Eef, ik kan het zelf niet geloven, maar WE GAAN NAAR NEW YORK!” Het is Hester die zojuist is gebeld door de directie van Ticketspy.nl. Ik begin als een kleuter te gillen, knijp in mijn arm, ijsbeer door de gang, schraap mijn keel en vraag “Hebben we echt gewonnen? Met dat idióte filmpje?! Gaan we,… gaan we echt naar New York?”

Ja, we gaan echt, vandaag dus. In een stoere sweater van Ticketspy.nl vliegen wij naar ‘The Big Apple’ van waaruit wij een aantal dagen gaan ‘vloggen, bloggen en ploggen’. Geen idee wat het is? Welkom in 2015 en probeer ons maar te volgen! Via diverse sociale media geven wij de beste, zo niet leukste en origineelste tips voor de ultieme kerst in ‘The City of Empire’. New York ontvangt ons met open armen en wil haar bijzondere plekken laten zien. We zijn er beiden nog nooit geweest, dus we gaan lekker verdwalen, dan volgen de mooiste verhalen. We gaan koffie drinken bij de Yankees, of Jan-Kees, ook goed..

Hesterlaatzien en Eefjeschreefjelaterweer!

Het filmpje waarmee we deze reis hebben gewonnen:

2 reacties op Kerstsfeer proeven bij Jan-Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *