…en ik ben natúúrlijk niet te beroerd om mee te gaan!

Anderhalf jaar geleden lag hij naast me en fluisterde zachtjes in mijn oor: “Het is alweer zó lang geleden dat we samen in het vliegtuig stapten Eef!”. Een beetje bleek zag hij inderdaad wel, dus ik pakte hem stevig vast en vroeg hem waar hij dan graag naartoe wilde gaan. “Eef, Vietnam lijkt me wel wat, weer lekker naar Azië, daar hadden we het altijd zo fijn samen”. Ik stemde ermee in, we dagdroomden verder, verstrengeld in elkaar, lentezonnetje, de voorpret kon beginnen.  

Vanmiddag stappen we in het vliegtuig! Samen! Heerlijk, ik sta te springen! Bangkok is onze poort voor Azië. We verkennen daar twee dagen de georganiseerde chaos om ‘rustig’ te kunnen wennen aan Azië om vervolgens door te vliegen naar Hanoi, de stad van de ontelbare fietsers en scooters. Vanuit Hanoi vervolgen wij onze weg door Vietnam, op zoek naar gevlochten rijsthoeden, bonte markten, tropische bossen, idyllische stranden, rijstterrassen en kleurrijke bergvolkeren in verscholen dorpen.

Op ons dooie gemakje reizen we van noord naar zuid. Onafscheidelijk zullen we zijn, samen genieten, samen van plek naar plek, herinneringen alleen van ons. Het plan is dat er geen plan is. Dit klinkt wellicht wat chaotisch, maar ons biedt het rust, de rust waarvan ik overtuigd ben dat we deze nodig hebben. De rust waarin we kunnen beslissen met welke wind we meewaaien, naar de volgende bestemming, waar we met de mensen die we op dat moment ontmoeten een minstens zo onvergetelijke tijd gaan beleven.

Mijn reisgenoot werd wat zenuwachtig; “Kunnen we dit wel samen? We zijn nog nooit écht samen op reis geweest, er waren altijd wel anderen bij”, begon hij gisteravond.. het lijkt wel een vent! Nee ik ben ervan overtuigd! Dit kunnen wij samen! Hij en ik! Hij begint zijn reis na het inchecken op de bagageband en we zien elkaar pas weer in Bangkok. Mijn rugzak, eindelijk gaan we weer samen op pad!

Liefs Eefje en haar lieftallige vriend Mr. Backpack!

3 reacties op Meneer wilde graag op reis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *