“Ik ga aan de slag bij SAIL!”

“Goh Eefje, wat leuk! Welke SALE?”

“NEE sjappie! SAIL AMSTERDAM! Je weet wel dat evenement in Amsterdam! Tall Ships, zeilboten, sloepjes, schepen, vuurwerk, muziek, feest, groot feest, nóg groter feest, het grootste nautische evenement ter wereld. Daar waar je vijf dagen lang kunt genieten van alles wat vaart, drijft of maar iets met water te maken heeft.. Does it ring a bell? Luidt je scheepsklok? – koekoek!” 

Goed, het lijkt me duidelijk; ik ben razend enthousiast! Met het communicatieteam ga ik als “Official #SAIL2015 reporter” Sail Amsterdam tot het grootste Social Media Event van 2015 maken. Tot nu toe staat dit op naam van Le Tour Utrecht, waar ik natuurlijk ook deel uitmaakte van het communicatieteam dus ik ben benieuwd hoe we de wind uit de zeilen gaan nemen. Afgelopen maandag ontmoette ik mijn collega reporters, fotografen, editors en redacteuren.

Eefje’s ontzettende zeebenen: 

Al wachtende op het ponton voor de veerdienst word ik met de neus op de feiten gedrukt, hallo ontzettende zeebenen, daar waren we weer! Ik sta te kletsen terwijl wij ons klaar maken voor de overtocht van Amsterdam Noord naar het Centraal Station. Na een tijdje merk ik pas dat ik sta te wiebelen.. Je kunt nog zo stevig in je schoenen staan Eefje, maar zeebenen heb je nooit gehad en zal je nooit krijgen. Ook al lijk ik sprekend op hem, ergens wens ik nóg meer de genen van mijn vader!

In Amsterdam Noord kom ik doorgaans niet – het is immers alweer 10 jaar geleden dat ik in Amsterdam aanmeerde voor een jaartje stagelopen – maar vanwege een bijeenkomst dé kick-off van het communicatieteam van SAIL 2015 – was ik er op maandagavond verzeild geraakt. Met alle collega’s verzamelden wij ons in een prachtige oude loods. Voor de Rotterdammers onder ons; de omgeving heeft wat weg van Katendrecht, aan het water, creatief en ietwat vervallen – maar hip! De loods – of eigenlijk het pakhuis – doet dienst als onderkomen voor jonge bedrijven, een grote versmarkt en op de bovenste etage was de ruimte ingericht voor deze kennismakingsavond.

Op de zolder met uitzicht op het IJ deed de temperatuur tropisch aan. Alle creatievelingen waren aanwezig. Nadat we met het team met wat passen en meten een kunstige selfie hadden gemaakt – welke ik direct heb omgedoopt tot SAILFIE – werden we voorgesteld aan het communicatie management. Er blijkt zelfs een aantal collega’s voor de vijfde keer deel uit te maken van het evenement wat om de vijf jaar plaatsvindt. We krijgen een kort lesje aardrijkskunde om uit te leggen dat er in Amsterdam volgende week vijf nieuwe oceanen zullen ontstaan, iedere oceaan met haar eigen karakter. Twitter Nederland legt uit wat zij als partner gaat betekenen voor het evenement; “We maken van #SAIL2015 hét social event van Nederland en zorgen dat de timeline op twitter blijft laden alsof je de WC doorspoelt” was de ‘grote boodschap’. Daar is geen woord Frans bij (hoeveel #’s staan er al in mijn blog?).

Nóg enthousiaster dan ik al was, verlaten we na een klein borreltje met een aantal het pakhuis en lopen terug naar de veerpont. Met een smile van oor tot oor stap ik na een gezellige overtocht in de trein naar Rotterdam. Dat ik niet kan wachten tot volgende week is duidelijk. Ik twitter me al een ongeluk en stippel mijn planning nauwkeurig uit, want de planning is strak; overdag werkt zij op kantoor en ’s avonds en in het weekend is zij official reporter bij Sail.

Over een week is inmiddels de 12 kilometer lange ‘Sail In’ parade gearriveerd in het Centrum van Amsterdam. Via het Noordzeekanaal varen de Tall Ships in een indrukwekkende formatie de stad binnen. Als het goed is, is dan #SAIL2015 al trending op Twitter en bemerken we het ene na het andere social succes!

We zetten koers, hijsen alle zeilen, hebben alle hens aan dek en zetten ons schrap!

SAIL IN ZICHT!

4 reacties op Het is SAIL – sla je slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *